Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ιδέες για διασκεδαστικά οικογενειακά παιχνίδια μέσα στο σπίτι

Χωρίς να ξοδευτείτε ή να μετακινηθείτε θα περάσετε ευχάριστες την ώρα σας σαν οικογένεια γελώντας πολύ! Οι γιορτινές ημέρες σημαίνουν σπίτι, οικογένεια, διασκέδαση!  Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν απο το καθημερινό πρόγραμμα και να βρεθούν μαζί να μιλήσουν, να παίξουν.
Ευκαιρία λοιπόν, αφού ο ελεύθερος χρόνος μικρών και μεγάλων είναι περισσότερος, να τον περάσουμε δημιουργικά και διασκεδαστικά όλοι μαζί ακόμη και μέσα στο σπίτια μας. 
1. Συνέχισε την ιστορία: Θα χρειαστείτε: Στυλό - Λευκό χαρτί Πώς παίζεται: Ο πρώτος παίκτης γράφει την πρώτη φράση και διπλώνει το μέρος του χαρτιού οριζόντια ώστε να μην φαίνεται. Στη δεύτερη γραμμή γράφει μόνο δυο λέξεις και δίνει το χαρτί στον επόμενο παίκτη. Όλοι οι επόμενοι παίκτες πρέπει να μαντέψουν την προηγούμενη γραμμή, να συμπληρώσουν την ατελή φράση και στη συνέχεια να προσθέσουν μερικές λέξεις στη νέα γραμμή πριν την μεταβιβάσουν στον επόμενο παίκτη με τις παλαιότερες προτάσεις να διπλώνονται και να καλύπτονται. Αφού αποτυπώσουν όλοι οι παίκτες τη φαντασία τους στη λευκή κόλλα, ξεδιπλώστε τη και διαβάστε την ιστορία. Το πιθανότερο είναι πώς θα είναι μια πολύ αστεία ιστορία!
2. Φατσούλες: Θα χρειαστείτε: Ένα φύλλο χαρτί - Χρωματιστά στυλό ή μολύβια Πώς παίζεται: Ο πρώτος παίκτης ζωγραφίζει μια τυχαία μορφή στο χαρτί. Το χαρτί περνάει στον επόμενο παίκτη ο οποίος πρέπει να προσθέσει τη φαντασία του στο σχήμα. Συνεχίστε να περνάτε το χαρτί μέχρι να φτάσει στον τελικό παίκτη. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αστείο σχήμα ή ίσως ακόμη και ένα έργο τέχνης!
3. Bowling στο σπίτι: Θα χρειαστείτε: 10 πλαστικά μπουκάλια νερού – άδεια- ίδιου μεγέθους - Μια χνουδωτή μπάλα Πώς παίζεται: Χρησιμοποιήστε τις φιάλες νερού ως κορίνες του bowling. Με υφάσματα – σεντόνια, πετσέτες κλπ που τυλίγονται – μαρκάρεται τον διάδρομο του bowling

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου