Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (11/4)

Σήμερα σκέφτηκα να κάνουμε παραγωγή γραπτού λόγου.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά.
α) Παρακάτω βλέπετε μια εικόνα. Παρατηρήστε την προσεκτικά αρκετή ώρα για να δείτε τις λεπτομέρειες.


β) Τώρα σκεφτείτε ότι περιγράφετε αυτήν την εικόνα σε ένα φίλο σας από το τηλέφωνο. Ο φίλος σας δεν μπορεί να δει την εικόνα, άρα εσείς πρέπει να κάνετε μια πλήρη περιγραφή. Γράψτε λοιπόν ένα κείμενο περιγράφοντας: τα παιδιά (τι φοράνε, το χρώμα τους, τι κρατάνε), τα φαγητό που τρώνε, τα τρόφιμα που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι, τι υπάρχει πίσω από τα παιδιά). Για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας: "Βλέπω δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που τρώνε το πρωινό τους."

γ)Το κείμενο σας μπορείτε 1) να το γράψετε στα σχόλια από κάτω ή 2) όσοι έχετε υπολογιστή ή λάπτοπ να το γράψετε σε ένα έγγραφο κειμένου και να μου το στείλετε στο email: ioannisteach@gmail.com

δ) Νομίζω ότι για να μπορέσετε να περιγράψετε την εικόνα αναφέροντας αρκετά στοιχεία, το κείμενό σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 λέξεις.

Καλή επιτυχία!


1 σχόλιο:

  1. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να κάνουν παραγωγή γραπτού λόγου και μου έστειλαν τα κείμενά τους. Τα κείμενα τα έχω κρατήσει αλλά θα περιμένω μήπως κάποιο άλλο παιδί θέλει να περιγράψει την εικόνα. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή