Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

     Αγαπητά μου παιδιά, καλωσήρθατε στην ψηφιακή μας τάξη!!!

Όπως σας έχουν πει και οι γονείς σας, η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος περνάει μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να προσέχουμε για να μην αρρωστήσουμε. Γι' αυτόν τον λόγο το Υπουργείο αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία. Έτσι θα είμαστε προστατευμένοι όλοι: παιδιά, γονείς και δάσκαλοι. Για να μην μείνουμε όμως πίσω στα μαθήματα, θα συναντιόμαστε εδώ και θα περνάμε όμορφα την ημέρα μας. 

Μέσα από αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να επιλέγετε από το κεντρικό μενού την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και να βλέπετε τι καινούργιο έχω ανεβάσει κάθε ημέρα.   


Αναλυτικά μέσα από την σελίδα μας:

α) θα κάνουμε διάφορες δραστηριότητες δηλαδή επαναληπτικές ασκήσεις κυρίως στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Τις εργασίες αυτές θα προσπαθούμε να τις λύνουμε μόνοι μας, χωρίς τη βοήθεια των γονιών μας. Η κάθε δραστηριότητα θα αποτελείται από τη θεωρία, δηλαδή ένα μικρό κείμενο που θα μας θυμίζει τι έχουμε κάνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (π.χ. στα άρθρα ή στις προπαίδειες) και μετά θα ακολουθούν οι ασκήσεις. Για να πάμε στις ασκήσεις θα υπάρχει ένα link, δηλαδή ένας σύνδεσμος που θα μας οδηγεί στη σελίδα που βρίσκεται η άσκηση. Στον τίτλο κάθε δραστηριότητας θα υπάρχει και η ημερομηνία, ώστε να γνωρίζετε εσείς και οι γονείς σας αν την έχετε πραγματοποιήσει. Τις δραστηριότητες μπορείτε να τις κάνετε όποια στιγμή θέλετε (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα). Δραστηριότητες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα κάθε ημέρα, ακόμη και το σαββατοκύριακο.

β) θα ακούμε όμορφα τραγούδια για να έχουμε καλή διάθεση.

γ) θα εξασκούμαστε με τα εκπαιδευτικά λογισμικά των μαθημάτων μας. Τα λογισμικά έχουν συγκεντρωμένες διάφορες ασκήσεις πάνω στην ύλη των μαθημάτων που έχουμε διδαχθεί.

δ) θα μαθαίνουμε καινούργια παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να παίξουμε με την οικογένειά μας.

ε) θα κάνουμε όμορφες κατασκευές μόνοι μας ή με τη βοήθεια των γονιών μας.

στ) θα βλέπουμε θεατρικές παραστάσεις (π.χ. θέατρο σκιών).

ζ) θα βλέπουμε και θα ακούμε παραμύθια.

η) θα διαβάζουμε όμορφα βιβλία για να βελτιώσουμε την ανάγνωσή μας, αλλά και να αποκτήσουμε φιλαναγνωσία.

θ) θα βλέπουμε αστεία βίντεο (πάντα με την άδεια των γονιών μας) ή εικόνες και θα διαβάζουμε ανέκδοτα. 

Τέλος, οι γονείς θα μπορούν να διαβάζουν ενδιαφέροντα άρθρα και να μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα που αφορούν στη φροντίδα σας.

Αγαπητά μου παιδιά και γονείς, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όταν κάνετε μια δραστηριότητα, μια κατασκευή, όταν ακούσετε ένα τραγούδι ή όταν δείτε ένα βίντεο, να γράφετε ένα σχόλιο από κάτω για να μου πείτε αν σας άρεσε. Για παράδειγμα μπορείτε να γράψετε "Κύριε Γιάννη, μας άρεσε πολύ το τραγούδι που ακούσαμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Νίκος Παπαδόπουλος". Έτσι θα μου δίνετε δύναμη να εμπλουτίζω τη σελίδα της τάξης μας με περισσότερα πράγματα. Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο πηγαίνετε κάτω στο τέλος της ανάρτησης και κάνετε κλικ στο "Δημοσίευση σχολίου". Έπειτα γράφετε το σχόλιό σας μέσα στο πλαίσιο καθώς και το όνομα σας και μετά πατάτε "Δημοσίευση". Όλα τα σχόλια θα καθυστερούν να ανέβουν γιατί θα περνούν πρώτα από τη δική μου έγκριση.

Εννοείται ότι μπορείτε να μου στέλνετε email (ioannisteach@gmail.com) με τις απορίες, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας. 

Σας προτείνω, εάν έχετε τη δυνατότητα, να μπαίνετε στην ιστοσελίδα καλύτερα μέσα από tablet, laptop ή σταθερό υπολογιστή και όχι από κινητό για να είναι πιο εύκολη η περιήγησή σας.

Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους σας. Και μη φοβάστε. Στο τέλος θα νικήσει το καλό και όλοι μας θα βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτήν την περιπέτεια. 

Είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση, Ασλανίδης Ιωάννης      
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου